VEČ O HRVAŠKIH NEPREMIČNINAH
vse, kar morate vedeti

Cene pitne vode na Hrvaškem: Pregled in primerjava

Pitna voda je nujna za vsakdanje življenje in njena cena je pomemben dejavnik, ki vpliva na družinski proračun. Na Hrvaškem se cene pitne vode razlikujejo glede na regijo, pri čemer ima vsaka občina svoj specifičen tarifni sistem. V tem članku si bomo ogledali cene pitne vode v nekaterih izbranih občinah, da bi podali pregled in primerjavo stroškov.

Cene vode v različnih občinah

Zagreb

V glavnem mestu Zagrebu je cena za kubični meter (m³) pitne vode določena na približno 2 evra. Poleg tega prebivalci plačujejo redno mesečno pristojbino za vzdrževanje infrastrukture v višini 4 evra.

Split

V drugem največjem mestu Hrvaške, Splitu, je cena za m³ vode približno 1,87 evra. Mesečna pristojbina za vodo znaša 3,73 evra.

Rijeka

Rijeka, kot pomembno pristaniško mesto, ima ceno vode nastavljeno na 2,13 evra za m³. Redna mesečna pristojbina za vodo znaša 4,27 evra.

Osijek

V vzhodnem mestu Osijek se za m³ vode plača približno 1,73 evra. Mesečna pristojbina znaša 3,33 evra.

Povprečne cene in stroški

Da bi dobili pregled nad povprečnimi cenami pitne vode na Hrvaškem, povprečimo cene iz zgoraj omenjenih občin. Upoštevali bomo tudi redne mesečne pristojbine.

Mesto Cena za m³ vode (EUR) Mesečna pristojbina (EUR)
Zagreb 2 4
Split 1,87 3,73
Rijeka 2,13 4,27
Osijek 1,73 3,33

Povprečna cena za m³ vode: 1,93 EUR

Povprečna mesečna pristojbina: 3,83 EUR

Zaključek

Povprečna cena pitne vode na Hrvaškem je približno 1,93 evra na kubični meter, medtem ko povprečna mesečna pristojbina za vodne storitve znaša 3,83 evra. Ti stroški se lahko razlikujejo glede na določeno občino in druge dejavnike, kot so raven porabe ali posebne tarifne strukture za gospodinjstva z večjo porabo. Celotni stroški pitne vode tako lahko predstavljajo pomemben del mesečnega proračuna gospodinjstev.



APARTMA NA PREDAJ

Hvar

259.000 €