VÍCE O CHORVATSKÝCH NEMOVITOSTECH
vše, co potřebujete vědět

Ceny pitné vody v Chorvatsku: Přehled a srovnání

Pitná voda je nezbytností pro každodenní život a její cena je významným faktorem ovlivňujícím domácí rozpočet. V Chorvatsku se ceny pitné vody liší podle regionů, přičemž každá obec má své specifické tarifní systémy. V tomto článku se podíváme na ceny pitné vody v několika vybraných obcích, abychom poskytli přehled a srovnání nákladů.

Ceny vody v různých obcích

Záhřeb

V hlavním městě Záhřebu je cena za kubický metr (m³) pitné vody stanovena přibližně na 2 eura. Kromě toho obyvatelé platí pravidelný měsíční poplatek za údržbu infrastruktury ve výši 4 eur.

Split

V druhém největším městě Chorvatska, Splitu, se cena za m³ vody pohybuje kolem 1,87 eura. Měsíční poplatek za vodu je zde stanoven na 3,73 eura.

Rijeka

Rijeka, jako významné přístavní město, má cenu vody nastavenu na 2,13 eura za m³. Pravidelný měsíční poplatek za vodu činí 4,27 eura.

Osijek

Ve východním městě Osijek se za m³ vody platí přibližně 1,73 eura. Měsíční poplatek zde činí 3,33 eura.

Průměrné ceny a náklady

Abychom získali přehled o průměrných cenách pitné vody v Chorvatsku, zprůměrujeme ceny z výše uvedených obcí. Vezmeme také v úvahu pravidelné měsíční poplatky.

Město Cena za m³ vody (EUR) Měsíční poplatek (EUR)
Záhřeb 2 4
Split 1,87 3,73
Rijeka 2,13 4,27
Osijek 1,73 3,33

Průměrná cena za m³ vody: 1,93 EUR

Průměrný měsíční poplatek: 3,83 EUR

Závěr

Průměrná cena pitné vody v Chorvatsku se pohybuje kolem 1,93 eura za kubický metr, přičemž průměrný měsíční poplatek za vodní služby činí 3,83 eura. Tyto náklady se mohou lišit v závislosti na konkrétní obci a dalších faktorech, jako je například úroveň spotřeby nebo speciální tarifní struktury pro domácnosti s větší spotřebou. Celkové náklady na pitnou vodu tak mohou tvořit významnou část měsíčního rozpočtu domácností.



APARTMÁN NA PRODEJ

Jelsa

330.000 €