VÍCE O CHORVATSKÝCH NEMOVITOSTECH
vše, co potřebujete vědět

pokuta parkovanie chorvátsko

Pokud se ocitnete v situaci, že vám byla odpojena elektřina v Chorvatsku kvůli neplacení, může to být velmi nepříjemné. Nicméně existují kroky, které můžete podniknout, abyste situaci co nejrychleji vyřešili a v budoucnu se jí vyhnuli. Zde je několik tipů, které vám mohou pomoci.

Předcházení problémům

Nejlepší způsob, jak se vyhnout problémům s odpojením elektřiny, je předcházet jim. Na portálu HEP (Hrvatska elektroprivreda) si můžete vytvořit účet a sledovat své platby a spotřebu elektřiny. Doporučuje se vložit více peněz dopředu, abyste měli klid a nemuseli se obávat nečekaných výpadků. Jednou za půl roku zkontrolujte, zda jste v plusu nebo mínusu. Pokud nemáte spotřebu, o své peníze nepřijdete.

Elektronický přístup a upozornění

Zažádejte si o elektronický přístup do portálu HEP. Tento krok vám umožní vidět veškeré měsíční účty a dostávat upozornění na případné nedoplatky. Stejně tak si můžete nechat posílat účty za vodu, komunální odpady a další služby elektronicky. Některé z těchto služeb jsou dostupné přes chorvatské aplikace a vyžadují chorvatské telefonní číslo.

Reakce na upozornění od HEP

Pokud vám HEP volal a upozornil vás na možný odpojení, že máte dluh, je důležité jednat rychle. Pokud neuhradíte dluh do 10 dnů, může dojít k odpojení elektřiny. V takovém případě je lepší situaci hlídat a reagovat včas. HEP obvykle řeší vše po e-mailu, takže mějte své kontaktní údaje aktuální a pravidelně kontrolujte svou e-mailovou schránku.

Řešení situace po odpojení

Pokud již došlo k odpojení elektřiny, nejrychlejší řešení je osobní návštěva pobočky HEP. Doporučuje se zajet do nejbližší pobočky, například v Zadru, a dluh uhradit na místě. Pokud je to možné, zkuste si také domluvit rychlé znovupřipojení.

DŮM NA PRODEJ

Rogoznica

Cena na dotaz



Další kroky a kontakty

Pokud nemáte přístup k žádným informacím nebo účtům, zavolejte na bezplatnou infolinku HEP: 0800 300 303. Operátoři by vám měli poskytnout potřebné informace a poradit, jak dále postupovat. V některých případech může trvat až 5 dnů, než budete znovu připojeni, i když všechny platby provedete.

Závěr

Odpojení elektřiny kvůli neplacení je nepříjemná zkušenost, které se lze snadno vyhnout pravidelným sledováním a úhradou účtů. Využijte elektronické služby HEP a dalších poskytovatelů služeb, abyste měli přehled o svých závazcích a vyhnuli se nepříjemným překvapením. Pokud dojde k odpojení, jednejte rychle a obraťte se na HEP přímo nebo prostřednictvím infolinky, abyste situaci co nejdříve vyřešili.