VÍCE O CHORVATSKÝCH NEMOVITOSTECH
vše, co potřebujete vědět

Rybaření v Chorvatsku

Chorvatsko je rájem pro rybáře díky svému krásnému Jadranskému moři, které je bohaté na různé druhy ryb. Pokud plánujete rybaření v této překrásné zemi, je důležité být dobře informován o podmínkách a potřebných povoleních. Tento článek vám poskytne všechny potřebné informace, abyste si mohli užít rybaření bez problémů.

Podmínky Rybaření v Chorvatsku

Rybaření v Chorvatsku je regulováno zákony, které mají za cíl chránit mořskou faunu a zajistit udržitelný rozvoj rybolovu. Existují různé typy povolení v závislosti na tom, zda plánujete rybaření ze břehu nebo z lodi.

Rybaření ze Břehu

Pro rybaření ze břehu v Chorvatsku potřebujete sportovní rybářské povolení. Toto povolení můžete získat na různých místech, včetně rybářských obchodů, turistických kanceláří a online. Existují různé druhy povolení podle délky platnosti:
  • Jednodenní povolení
  • Týdenní povolení
  • Měsíční povolení
  • Roční povolení

Rybaření z Lodi

Pokud plánujete rybaření z lodi, musíte mít kromě sportovního rybářského povolení také povolení pro plavidlo. Toto povolení lze získat podobně jako povolení pro rybaření ze břehu, ale je potřeba doložit, že plavidlo je řádně registrováno a splňuje všechny bezpečnostní požadavky.

Jak Získat Povolení

Povolení lze získat několika způsoby:
  • Online: Na oficiálních stránkách Ministerstva zemědělství Chorvatska můžete snadno získat povolení online. Navštivte oficiální stránky zde.
  • Turistické kanceláře a rybářské obchody: Mnoho turistických kanceláří a rybářských obchodů nabízí možnost zakoupit povolení přímo na místě.
  • Místní rybářské svazy: Tyto svazy často poskytují povolení a zároveň mohou nabídnout cenné rady ohledně nejlepších míst pro rybaření.

Pravidla a Předpisy

Při rybaření v Chorvatsku je nutné dodržovat několik základních pravidel:
  • Chytání a pouštění: Mnoho oblastí vyžaduje, aby byly ulovené ryby vráceny zpět do moře.
  • Omezení na množství a velikost ryb: Existují omezení na množství a velikost ryb, které můžete ulovit.
  • Zakázané oblasti: Některé oblasti jsou chráněné a rybaření je zde zakázáno.

Pro detailní informace a aktuální právní předpisy doporučujeme navštívit oficiální stránky chorvatského Ministerstva zemědělství.

Rybaření v Chorvatsku je nádherným zážitkem, který nabízí nejen skvělý úlovek, ale také úžasné scenérie Jadranského moře. Ujistěte se, že máte všechna potřebná povolení a dodržujte místní předpisy, abyste si mohli užít svůj čas bez problémů.

Chorvatsko je skutečným rájem pro rybáře a s náležitým povolením a respektem k přírodě se vaše rybářská dobrodružství stanou nezapomenutelnými.

DŮM NA PRODEJ

Karlovac

239.999 €