VIAC O CHORVÁTSKYCH NEHNUTEĽNOSTIACH
všetko, čo potrebujete vedieť

Rybárčenie v Chorvátsku

Chorvátsko je rajom pre rybárov vďaka svojmu krásnemu Jadranskému moru, ktoré je bohaté na rôzne druhy rýb. Ak plánujete rybárčiť v tejto nádhernej krajine, je dôležité byť dobre informovaný o podmienkach a potrebných povoleniach. Tento článok vám poskytne všetky potrebné informácie, aby ste si mohli užiť rybárčenie bez problémov.

Podmienky Rybárčenia v Chorvátsku

Rybárčenie v Chorvátsku je regulované zákonmi, ktoré majú za cieľ chrániť morskú faunu a zabezpečiť udržateľný rozvoj rybolovu. Existujú rôzne typy povolení v závislosti od toho, či plánujete rybárčiť z brehu alebo z lode.

Rybárčenie z Brehu

Pre rybárčenie z brehu v Chorvátsku potrebujete športové rybárske povolenie. Toto povolenie môžete získať na rôznych miestach, vrátane rybárskych obchodov, turistických kancelárií a online. Existujú rôzne druhy povolení podľa dĺžky platnosti:
  • Jednodňové povolenie
  • Týždenné povolenie
  • Mesačné povolenie
  • Ročné povolenie

Rybárčenie z Lode

Ak plánujete rybárčiť z lode, musíte mať okrem športového rybárskeho povolenia aj povolenie pre plavidlo. Toto povolenie možno získať podobne ako povolenie pre rybárčenie z brehu, ale je potrebné doložiť, že plavidlo je riadne registrované a spĺňa všetky bezpečnostné požiadavky.

Ako Získať Povolenia

Povolenia možno získať niekoľkými spôsobmi:
  • Online: Na oficiálnych stránkach Ministerstva poľnohospodárstva Chorvátska môžete jednoducho získať povolenia online. Navštívte oficiálne stránky tu.
  • Turistické kancelárie a rybárske obchody: Mnohé turistické kancelárie a rybárske obchody ponúkajú možnosť zakúpiť povolenia priamo na mieste.
  • Miestne rybárske zväzy: Tieto zväzy často poskytujú povolenia a zároveň môžu ponúknuť cenné rady ohľadom najlepších miest na rybárčenie.

Pravidlá a Predpisy

Pri rybárčení v Chorvátsku je potrebné dodržiavať niekoľko základných pravidiel:
  • Chytanie a púšťanie: V mnohých oblastiach je vyžadované, aby boli ulovené ryby vrátené späť do mora.
  • Obmedzenia na množstvo a veľkosť rýb: Existujú obmedzenia na množstvo a veľkosť rýb, ktoré môžete uloviť.
  • Zakázané oblasti: Niektoré oblasti sú chránené a rybárčenie je tam zakázané.

Pre detailné informácie a aktuálne právne predpisy odporúčame navštíviť oficiálne stránky chorvátskeho Ministerstva poľnohospodárstva.

Rybárčenie v Chorvátsku je nádherným zážitkom, ktorý ponúka nielen skvelý úlovok, ale aj úžasné scenérie Jadranského mora. Uistite sa, že máte všetky potrebné povolenia a dodržiavajte miestne predpisy, aby ste si mohli užiť svoj čas bez problémov.

Chorvátsko je skutočným rajom pre rybárov a s náležitým povolením a rešpektom k prírode sa vaše rybárske dobrodružstvá stanú nezabudnuteľnými.

DOM NA PREDAJ

Tušilović

140.000 €