VIAC O CHORVÁTSKYCH NEHNUTEĽNOSTIACH
všetko, čo potrebujete vedieť

Cena elektriny v Chorvátsku 2024

Pitná voda je nevyhnutnosťou každodenného života a jej cena je významným faktorom ovplyvňujúcim rozpočet domácnosti. V Chorvátsku sa ceny pitnej vody líšia podľa regiónu, pričom každá obec má svoje špecifické tarifné systémy. V tomto článku sa pozrieme na ceny pitnej vody vo viacerých vybraných obciach, aby sme poskytli prehľad a porovnanie nákladov.

Ceny vody v rôznych obciach

Záhreb

V hlavnom meste Záhreb je cena za meter kubický (m³) pitnej vody približne 2 eurá. Obyvatelia navyše platia pravidelný mesačný poplatok za údržbu infraštruktúry vo výške 4 eur.

Rozdeliť

V druhom najväčšom chorvátskom meste Split sa cena za m³ vody pohybuje okolo 1,87 eura. Mesačný poplatok za vodu je stanovený na 3,73 eura.

Rijeka

Rijeka ako dôležité prístavné mesto stanovila cenu vody na 2,13 eura za m³. Bežný mesačný poplatok za vodu je 4,27 eura.

Osijek

V meste Osijek na východe krajiny je cena za m³ vody približne 1,73 eura. Mesačný poplatok je 3,33 eura.

Priemerné ceny a náklady

Aby sme získali prehľad o priemerných cenách pitnej vody v Chorvátsku, spriemerujeme ceny z vyššie uvedených obcí. Zohľadníme aj pravidelné mesačné poplatky.

Mesto Cena za m³ vody (EUR) Mesačný poplatok (EUR)
Záhreb 2 4
Rozdeliť 1,87 3,73
Rijeka 2.13 4.27
Osijek 1,73 3,33

Priemerná cena za m³ vody: 1,93 EUR

Priemerný mesačný poplatok: 3,83 EUR

Záver

Priemerná cena pitnej vody v Chorvátsku sa pohybuje okolo 1,93 eura za meter kubický, pričom priemerný mesačný poplatok za vodné služby je 3,83 eura. Tieto náklady sa môžu líšiť v závislosti od obce a ďalších faktorov, ako je úroveň spotreby alebo špeciálne tarifné štruktúry pre domácnosti s vyššou spotrebou. Celkové náklady na pitnú vodu preto môžu tvoriť významnú časť mesačného rozpočtu domácnosti.



APARTMÁN NA PREDAJ

Jelsa

340.000 €