VIŠE O HRVATSKIM NEKRETNINAMA
sve što trebate znati

Cijena struje u Hrvatskoj 2024.

Pitka voda je nužnost za svakodnevni život, a njezina cijena je značajan faktor koji utječe na kućni budžet. U Hrvatskoj cijene pitke vode variraju ovisno o regiji, pri čemu svaka općina ima svoje specifične tarifne sustave. U ovom članku ćemo pogledati cijene pitke vode u nekoliko odabranih općina kako bismo pružili pregled i usporedbu troškova.

Cijene vode u različitim općinama

Zagreb

U glavnom gradu Zagrebu cijena za kubični metar (m³) pitke vode iznosi približno 2 eura. Osim toga, stanovnici plaćaju redovitu mjesečnu naknadu za održavanje infrastrukture u iznosu od 4 eura.

Split

U drugom najvećem gradu Hrvatske, Splitu, cijena za m³ vode je oko 1,87 eura. Mjesečna naknada za vodu je ovdje postavljena na 3,73 eura.

Rijeka

Rijeka, kao važan lučki grad, ima cijenu vode postavljenu na 2,13 eura po m³. Redovita mjesečna naknada za vodu iznosi 4,27 eura.

Osijek

U istočnom gradu Osijeku cijena za m³ vode je približno 1,73 eura. Mjesečna naknada iznosi 3,33 eura.

Prosječne cijene i troškovi

Kako bismo dobili pregled prosječnih cijena pitke vode u Hrvatskoj, izračunat ćemo prosjek cijena navedenih općina. Također ćemo uzeti u obzir redovite mjesečne naknade.

Grad Cijena za m³ vode (EUR) Mjesečna naknada (EUR)
Zagreb 2 4
Split 1,87 3,73
Rijeka 2,13 4,27
Osijek 1,73 3,33

Prosječna cijena za m³ vode: 1,93 EUR

Prosječna mjesečna naknada: 3,83 EUR

Zaključak

Prosječna cijena pitke vode u Hrvatskoj iznosi oko 1,93 eura po kubičnom metru, dok prosječna mjesečna naknada za vodne usluge iznosi 3,83 eura. Ovi troškovi mogu varirati ovisno o općini i drugim faktorima kao što su razina potrošnje ili posebne tarifne strukture za kućanstva s većom potrošnjom. Ukupni troškovi za pitku vodu tako mogu činiti značajan dio mjesečnog kućnog budžeta.



STAN NA PRODAJU

Hvar

235.000 €