VIŠE O HRVATSKIM NEKRETNINAMA
sve što trebate znati

Vodnjan

Ako tražite idealno mjesto za ulaganje u nekretnine u Hrvatskoj, upravo ste ga pronašli. Grad Vodnjan, smješten u prekrasnoj regiji Istre, postao je u kolovozu 2024. najtraženija lokacija za kupnju nekretnina među stranim kupcima. Što stoji iza ove popularnosti i zašto biste trebali razmisliti o ulaganju upravo ovdje?

Geografija i osnovne informacije o Vodnjanu

Vodnjan, mali grad s bogatom poviješću i kulturom, nalazi se u jugozapadnom dijelu istarskog poluotoka, u blizini popularnih turističkih destinacija kao što su Pula i Rovinj. Grad broji oko 6.000 stanovnika i poznat je po svojoj srednjovjekovnoj arhitekturi, uskim uličicama i bogatom kulturnom naslijeđu. Vodnjan se također ponosi svojim položajem koji nudi prekrasne poglede na okolnu prirodu i pristup netaknutim plažama Jadranskog mora.

Cijene nekretnina u Vodnjanu

Nekretnine u Vodnjanu trenutno su u središtu pozornosti stranih investitora. Razlog tome nije samo prekrasno okruženje i mirna atmosfera, već i atraktivne cijene nekretnina.

Kako proizlazi iz naše cjenovne karte, prosječna oglašena prodajna cijena kuće u području Vodnjan trenutno iznosi 2.956 €/m². Za one koji traže luksuzan smještaj, ovdje su dostupne opcije s cijenama do 7.190 €/m². Ako preferirate ulaganje u stan, prosječna oglašena kupovna cijena stana u području Vodnjan iznosi 2.859 €/m². Najjeftiniji stanovi ovdje se mogu kupiti već od 920 €/m², dok se cijene najskupljih stanova penju do 4.028 €/m².

Zašto kuća ili apartman baš u Vodnjanu?

Vodnjan nudi jedinstvenu kombinaciju povijesnog šarma, prirodne ljepote i strateške lokacije. To je idealno mjesto za one koji traže miran bijeg od gužve turističkih središta, ali istovremeno žele biti blizu svih potrebnih usluga i aktivnosti. Osim toga, s obzirom na trenutne trendove i interes za ovu lokaciju, ulaganje u nekretnine u Vodnjanu pokazuje se perspektivnim s dugoročnog aspekta.

Ponuda nekretnina u Vodnjanu

U našoj ponudi možete pronaći širok izbor nekretnina u Vodnjanu – od udobnih stanova do luksuznih vila. Bilo da tražite dom za svoju obitelj ili investiciju s visokim potencijalom povrata, Vodnjan nudi sve što vam treba.