VIŠE O HRVATSKIM NEKRETNINAMA
sve što trebate znati

odpojeni elektriny chorvatsko

Ako se nađete u situaciji da vam je isključena struja u Hrvatskoj zbog neplaćanja, to može biti vrlo neugodno. Međutim, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste situaciju što brže riješili i u budućnosti izbjegli. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći.

Sprječavanje problema

Najbolji način da izbjegnete probleme s isključenjem struje je da ih spriječite. Na portalu HEP (Hrvatska elektroprivreda) možete stvoriti račun i pratiti svoje uplate i potrošnju struje. Preporučuje se unaprijed uplatiti više novca kako biste imali mir i ne brinuli se o neočekivanim isključenjima. Jednom u pola godine provjerite jeste li u plusu ili minusu. Ako nemate potrošnju, vaš novac neće propasti.

Elektronički pristup i obavijesti

Zahtijevajte elektronički pristup portalu HEP. Ovaj korak vam omogućuje da vidite sve mjesečne račune i primate obavijesti o mogućim dugovanjima. Isto tako, možete si organizirati slanje računa za vodu, komunalni otpad i druge usluge elektronički. Neke od tih usluga dostupne su putem hrvatskih aplikacija i zahtijevaju hrvatski telefonski broj.

Reakcija na obavijesti od HEP-a

Ako vam je HEP telefonirao i upozorio vas na moguće isključenje zbog duga, važno je brzo reagirati. Ako dug ne podmirite u roku od 10 dana, može doći do isključenja struje. U takvom slučaju bolje je pratiti situaciju i reagirati na vrijeme. HEP obično sve rješava putem e-maila, stoga ažurirajte svoje kontaktne podatke i redovito provjeravajte svoju e-mail poštu.

Rješavanje situacije nakon isključenja

Ako je već došlo do isključenja struje, najbrže rješenje je osobni posjet poslovnici HEP-a. Preporučuje se otići do najbliže poslovnice, na primjer u Zadru, i na licu mjesta podmiriti dug. Ako je moguće, pokušajte dogovoriti brzo ponovno priključenje.



KUĆA NA PRODAJU

Ražanj

490.000 €



Daljnji koraci i kontakti

Ako nemate pristup nikakvim informacijama ili računima, nazovite besplatni info telefon HEP-a: 0800 300 303. Operateri bi vam trebali pružiti potrebne informacije i savjetovati kako dalje postupiti. U nekim slučajevima može proći i do 5 dana prije nego što budete ponovno priključeni, čak i ako podmirite sve uplate.

Zaključak

Isključenje struje zbog neplaćanja je neugodna situacija koju se može lako izbjeći redovitim praćenjem i podmirivanjem računa. Iskoristite elektroničke usluge HEP-a i drugih pružatelja usluga kako biste imali pregled nad svojim obvezama i izbjegli neugodna iznenađenja. Ako dođe do isključenja, reagirajte brzo i obratite se HEP-u izravno ili putem info telefona kako biste što prije riješili situaciju.