VIAC O CHORVÁTSKYCH NEHNUTEĽNOSTIACH
všetko, čo potrebujete vedieť

odpojenie elektriny chorvátsko

Ak sa ocitnete v situácii, že vám bola odpojená elektrina v Chorvátsku kvôli neplateniu, môže to byť veľmi nepríjemné. Avšak existujú kroky, ktoré môžete podniknúť, aby ste situáciu čo najrýchlejšie vyriešili av budúcnosti sa jej vyhli. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám môžu pomôcť.

Predchádzanie problémom

Najlepší spôsob, ako sa vyhnúť problémom s odpojením elektriny, je predchádzať im. Na portáli HEP (Hrvatska elektroprivreda) si môžete vytvoriť účet a sledovať svoje platby a spotrebu elektriny. Odporúča sa vložiť viac peňazí dopredu, aby ste mali pokoj a nemuseli sa obávať nečakaných výpadkov. Raz za pol roka skontrolujte, či ste v pluse alebo mínuse. Pokiaľ nemáte spotrebu, o svoje peniaze neprídete.

Elektronický prístup a upozornenie

Požiadajte si o elektronický prístup do portálu HEP. Tento krok vám umožní vidieť všetky mesačné účty a dostávať upozornenia na prípadné nedoplatky. Rovnako si môžete nechať posielať účty za vodu, komunálne odpady a ďalšie služby elektronicky. Niektoré z týchto služieb sú dostupné cez chorvátske aplikácie a vyžadujú chorvátske telefónne číslo.

Reakcia na upozornenie od HEP

Pokiaľ vám HEP volal a upozornil vás na možné odpojenie, že máte dlh, je dôležité konať rýchlo. Ak neuhradíte dlh do 10 dní, môže dôjsť k odpojeniu elektriny. V takom prípade je lepšie situáciu strážiť a reagovať včas. HEP zvyčajne rieši všetko po e-maile, takže majte svoje kontaktné údaje aktuálne a pravidelne kontrolujte svoju e-mailovú schránku.

Riešenie situácie po odpojení

Pokiaľ už došlo k odpojeniu elektriny, najrýchlejšie riešenie je osobná návšteva pobočky HEP. Odporúča sa zájsť do najbližšej pobočky, napríklad v Zadre, a dlh uhradiť na mieste. Pokiaľ je to možné, skúste si tiež dohovoriť rýchle znovupripojenie.

DOM NA PREDAJ

Rogoznica

1.430.000 €



Ďalšie kroky a kontakty

Ak nemáte prístup k žiadnym informáciám alebo účtom, zavolajte na bezplatnú infolinku HEP: 0800 300 303. Operátori by vám mali poskytnúť potrebné informácie a poradiť, ako ďalej postupovať. V niektorých prípadoch môže trvať až 5 dní, kým budete znova pripojení, aj keď všetky platby vykonáte.

Záver

Odpojenie elektriny kvôli neplateniu je nepríjemná skúsenosť, ktorej sa dá ľahko vyhnúť pravidelným sledovaním a úhradou účtov. Využite elektronické služby HEP a ďalších poskytovateľov služieb, aby ste mali prehľad o svojich záväzkoch a vyhli sa nepríjemným prekvapeniam. Pokiaľ dôjde k odpojeniu, konajte rýchlo a obráťte sa na HEP priamo alebo prostredníctvom infolinky, aby ste situáciu čo najskôr vyriešili.