VIAC O CHORVÁTSKYCH NEHNUTEĽNOSTIACH
všetko, čo potrebujete vedieť

Zastrešenie bazéna

Máte nehnuteľnosť v Chorvátsku a jej súčasťou je aj nezastrešený bazén? Potom rozhodne zvážte jeho zastrešenie. Ukážeme vám, prečo sa zastrešenie oplatí a prečo ho oceníte nielen vy, vaše deti a vaši hostia, ale aj vaša peňaženka.

Zastrešený bazén predĺži kúpaciu sezónu

Zastrešený bazén predlžuje kúpaciu sezónu. Polykarbonát, ktorý sa používa na zastrešenie bazénov, má totiž vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti. Voda v bazéne zostáva teplá aj v noci alebo keď vonkajšie teploty začnú klesať. Kúpať sa tak môžete prakticky počas celého roka.

Špeciálny tip pre vás: Zvoľte si bazén s vysokým zastrešením a užívajte si pobyt v bazéne, aj keď vonku prší alebo je veľmi chladno. Teplá je totiž nielen voda, ale aj vzduch pod zastrešením.


Zastrešenie šetrí váš čas aj peňaženku

Vďaka zastrešeniu bazéna ušetríte čas, ktorý ste doposiaľ trávili čistením bazéna. Do vody neprichádzajú nečistoty z okolia, nedostane sa do nej ani dažďová voda. Spotreba bazénovej chémie okamžite klesne a vy tak ušetríte nielen čas, ale aj peniaze. Príjemným bonusom je aj to, že voda sa bude pomalšie odparovať a vy ju tak nebudete musieť tak často dopĺňať. V zime bude bazén v bezpečí pred možným mrazom.

Výber zastrešenia bazéna

Zastrešenie bazéna

Pri výbere zastrešenia bazéna môžete zvažovať rôzne kritériá, a jedným z nich je určite výška. Ak patríte medzi tých, ktorí preferujú pohľad na okolitú krajinu a zároveň ocenia moderný dizajn, môže byť pre vás ideálnou voľbou nízke zastrešenie. Táto kategória ponúka nielen estetický zážitok, ale aj zachovanie prirodzenej atmosféry okolo bazéna.

Ak vám výška nie je hlavným kritériom a sústredíte sa skôr na výhodnú cenu, potom je stredné zastrešenie tou správnou voľbou pre vás. Získate tak kompromis medzi cenou a funkcionalitou, ktorá vám zabezpečí pohodlie pri užívaní bazéna za dostupnú cenu.

Pre tých, ktorí sa naopak chcú pohodlne postaviť v bazéne a zároveň si užiť súkromie, je určené vysoké zastrešenie. Táto kategória vám poskytne dostatočný priestor a intimitu, aby ste si mohli vychutnať plávanie a relaxáciu bez zvedavých pohľadov zvonku.

Nech už máte akékoľvek špecifické potreby, zastrešenie je možné navrhnúť priamo podľa vašich požiadaviek. Okrem toho máte možnosť nadštandardne doplniť zastrešenie o elektrický pohon, ktorý zvýši váš komfort a uľahčí manipuláciu s celou konštrukciou. Záleží len na vašich požiadavkách alebo preferenciách, v dnešnej širokej ponuke si vyberie naozaj každý.

Bezpečnosť a ochrana zdravia

Pokiaľ máte malé deti alebo zvieratá, zastrešený bazén je pre vás takmer nutnosťou. Konečne budete môcť v kľude pracovať či relaxovať bez toho, aby ste sa báli, že do bazéna niekto spadne a utopí sa. Možno vás prekvapí, že zastrešenie bazéna vám môže poslúžiť aj ako ochrana pred slnkom. Stačí, ak si zaobstaráte zastrešenie s UV ochranou.
V neposlednom rade ponúka zastrešený bazén aj isté súkromie. Zvedaví susedia na vás neuvidia (môžete sa pokojne kúpať aj bez plaviek), vy si navyše budete môcť zaplávať v pokoji a tichu bez toho, aby ste boli rušení zvukmi z okolia.

Zdroj: ALUPO.sk