VIAC O CHORVÁTSKYCH NEHNUTEĽNOSTIACH
všetko, čo potrebujete vedieť

nehnuteľnosti pre rok 2025 spravodlivosť

Vláda zatiaľ nezverejnila presné detaily ohľadom novej dane z nehnuteľností, ale Dubravka Jurlina Alibegović, bývalá ministerka správy a odborníčka z Ekonomického inštitútu v Záhrebe, analyzovala jej výhody a nevýhody s tým, že dostupné informácie sú zatiaľ obmedzené.

Okrem plánov zdaniť nehnuteľnosti, ktoré nie sú trvalo obývané či dlhodobo prenajímané, to vyzerá, že súčasná daň z rekreačných domov bude čiastočne nahradená daňou z nehnuteľností, ako vysvetľuje Jurlina Alibegović.

„Očakáva sa tiež, že daňovníci budú platiť vyššie sumy než súčasnú daň z rekreačných domov,“ dodáva.

Aktuálne majitelia rekreačných domov, čo sú budovy, časti budov alebo byty používané iba príležitostne či sezónne, platia daň, ktorá sa od 1. januára 2024 pohybuje medzi 0,60 až 5,00 eur za meter štvorcový úžitkovej plochy.

V niektorých obciach sa daň z rekreačných domov nevyberá

Výška dane, ktorú majitelia platia, závisí od rozhodnutia obecného alebo mestského zastupiteľstva v mieste, kde sa nehnuteľnosť nachádza. Jurlina Alibegović však poukazuje na to, že mnohé obce túto daň vôbec nevyberajú.

Podľa údajov Finančnej správy nie je daň z rekreačných domov zavedená v 94 miestnych samosprávach, čo znamená, že majitelia rekreačných domov v týchto oblastiach nie sú povinní túto daň platiť. Obce a mestá tak z tejto dane neinkasujú žiadne príjmy.

V 57 obciach a mestách na Jadrane je však daň z rekreačných domov vyberaná v maximálnej výške päť eur za meter štvorcový, ako uvádza ďalej.

Aký má táto daň skutočný dopad na rozpočty?

Kľúčovou otázkou je, akú veľkú časť príjmov obecného a mestského rozpočtu tvorí daň z rekreačných domov. V roku 2019 priniesla táto daň 19 miliónov eur, zatiaľ čo minulý rok to bolo 24 miliónov eur, čo zodpovedalo asi 0,5 % celkových príjmov rozpočtov.

Je tiež otázkou, nakoľko boli tieto príjmy využité na zlepšenie verejných služieb a infraštruktúry. Jurlina upozorňuje na klesajúci podiel výdavkov na investície do komunálnej a spoločenskej infraštruktúry. Či sa situácia zmenila v roku 2024, bude jasné po zverejnení tohtoročných údajov o obecnom a mestskom rozpočte.

Aj keď nie sú dôvody pre zavedenie dane z nehnuteľností celkom jasné, teória zdaňovania a skúsenosti iných krajín nám ukazujú rôzne výhody aj nevýhody tejto dane. Nie je možné spomenúť všetky aspekty, preto sú tu uvedené len tie najdôležitejšie.

Daň je vždy vnímaná ako bremeno

Daňovníci nikdy neplatia dane s nadšením, najmä nie daň z nehnuteľností, ktorá býva viditeľná a často sa vyberá raz ročne. Majitelia nehnuteľností často nevidia priamy úžitok z tejto dane, nevedia, na čo konkrétne budú ich peniaze využité, čo u nich vyvoláva pocit nespravodlivosti.

Je daň z nehnuteľností spravodlivá?

Otázka spravodlivosti dane z nehnuteľností sa objavuje často. Rovnaká sadzba dane sa uplatňuje na rôzne typy nehnuteľností bez ohľadu na rozdielnu daňovú kapacitu ich majiteľov. Navyše predstavuje väčšie finančné bremeno pre obyvateľov s nižšími príjmami.

V niektorých krajinách sa preto používajú výnimky z dane z nehnuteľností pre určité skupiny obyvateľov, napríklad podľa príjmu alebo veku, aby sa zmiernili tieto negatívne dopady.

Pozitívnou stránkou je stabilný príjem do rozpočtu

Na rozdiel od spomenutých nevýhod má daň z nehnuteľností aj svoje výhody. Zabezpečuje obciam a mestám stabilný a predvídateľný zdroj príjmov do rozpočtu. Výhodou tejto dane je tiež to, že nehnuteľnosť nie je mobilná, takže miestne samosprávy môžu stanoviť výšku daňovej sadzby v rámci zákonom stanovených limitov, bez toho, aby to ovplyvnilo mobilitu daňovníkov. Kandidáti na starostov a obecné predsedov môžu počas volieb ponúknuť voličom buď vyššie miestne dane s lepšími verejnými službami, alebo nižšie dane s obmedzenejšími službami. Obyvatelia potom sami rozhodnú, ktorý program je pre nich prijateľnejší, uzatvára Jurlina Alibegović svoju analýzu.