VIŠE O HRVATSKIM NEKRETNINAMA
sve što trebate znati

nekretnine za 2025. godinu pravednost

Vlada još nije objavila točne detalje o novom porezu na nekretnine, ali Dubravka Jurlina Alibegović, bivša ministrica uprave i stručnjakinja iz Ekonomskog instituta u Zagrebu, analizirala je njegove prednosti i nedostatke, napominjući da su dostupne informacije zasad ograničene.

Osim planova za oporezivanje nekretnina koje nisu trajno nastanjene ili dugoročno iznajmljene, izgleda da će postojeći porez na vikendice biti djelomično zamijenjen porezom na nekretnine, kako objašnjava Jurlina Alibegović.

„Očekuje se također da će porezni obveznici plaćati veće iznose od sadašnjeg poreza na vikendice,“ dodaje.

Trenutno vlasnici vikendica, što su zgrade, dijelovi zgrada ili stanovi koji se koriste samo povremeno ili sezonski, plaćaju porez koji se od 1. siječnja 2024. kreće između 0,60 i 5,00 eura po četvornom metru korisne površine.

U nekim općinama porez na vikendice se ne naplaćuje

Iznos poreza koji vlasnici plaćaju ovisi o odluci općinskog ili gradskog vijeća na području gdje se nekretnina nalazi. Jurlina Alibegović ipak ističe da mnoge općine uopće ne naplaćuju ovaj porez.

Prema podacima Porezne uprave, porez na vikendice nije uveden u 94 lokalne samouprave, što znači da vlasnici vikendica na tim područjima nisu obvezni plaćati ovaj porez. Općine i gradovi tako ne ostvaruju prihode od ovog poreza.

Međutim, u 57 općina i gradova na Jadranu porez na vikendice se naplaćuje u maksimalnom iznosu od pet eura po četvornom metru, kako dalje navodi.

Koji je stvarni utjecaj ovog poreza na proračune?

Ključno pitanje je koliki udio prihoda općinskih i gradskih proračuna čini porez na vikendice. U 2019. godini ovaj je porez donio 19 milijuna eura, dok je prošle godine iznosio 24 milijuna eura, što je činilo oko 0,5 % ukupnih prihoda proračuna.

Pitanje je i koliko su ti prihodi iskorišteni za poboljšanje javnih usluga i infrastrukture. Jurlina upozorava na pad udjela izdataka za ulaganja u komunalnu i društvenu infrastrukturu. Hoće li se situacija promijeniti u 2024., bit će jasno nakon objave ovogodišnjih podataka o općinskim i gradskim proračunima.

Iako razlozi za uvođenje poreza na nekretnine nisu potpuno jasni, teorija oporezivanja i iskustva drugih zemalja pokazuju nam različite prednosti i nedostatke ovog poreza. Nije moguće spomenuti sve aspekte, stoga su ovdje navedeni samo oni najvažniji.

Porez se uvijek doživljava kao teret

Porezni obveznici nikad ne plaćaju poreze s oduševljenjem, posebno ne porez na nekretnine, koji je često vidljiv i obično se naplaćuje jednom godišnje. Vlasnici nekretnina često ne vide izravnu korist od ovog poreza, ne znaju točno na što će njihov novac biti potrošen, što kod njih stvara osjećaj nepravde.

Je li porez na nekretnine pravedan?

Pitanje pravednosti poreza na nekretnine često se postavlja. Ista porezna stopa primjenjuje se na različite vrste nekretnina bez obzira na različite porezne kapacitete njihovih vlasnika. Osim toga, predstavlja veći financijski teret za stanovnike s nižim prihodima.

U nekim zemljama se stoga primjenjuju izuzeća od poreza na nekretnine za određene skupine stanovništva, primjerice prema prihodima ili dobi, kako bi se ublažili ovi negativni učinci.

Pozitivna strana je stabilan prihod u proračun

Unatoč navedenim nedostacima, porez na nekretnine ima i svoje prednosti. Omogućuje općinama i gradovima stabilan i predvidljiv izvor prihoda u proračunu. Prednost ovog poreza je i ta što nekretnina nije pokretna, pa lokalne samouprave mogu odrediti visinu porezne stope unutar zakonom propisanih granica, a da to ne utječe na mobilnost obveznika. Kandidati za načelnike i gradonačelnike mogu tijekom izbora ponuditi biračima ili više lokalnih poreza s boljim javnim uslugama ili niže poreze s ograničenijim uslugama. Građani tada sami odlučuju koji im je program prihvatljiviji, zaključuje Jurlina Alibegović svoju analizu.