VÍCE O CHORVATSKÝCH NEMOVITOSTECH
vše, co potřebujete vědět

Zastreseni bazenu

Vlastníte nemovitost v Chorvatsku a její součástí je i nezastřešený bazén? Pak určitě zvažte jeho zastřešení. Ukážeme vám, proč se zastřešení vyplatí a proč ho oceníte nejen vy, vaše děti a vaši hosté, ale i vaše peněženka.

Zastřešený bazén prodlouží koupací sezónu

Zastřešený bazén prodlužuje koupací sezónu. Polykarbonát, který se k zastřešení bazénů používá, má totiž skvělé tepelně izolační vlastnosti. Voda v bazénu zůstává teplá i noci nebo poté, co venkovní teploty začnou klesat. Koupat se tak můžete v podstatě téměř po celý rok.

Speciální tip pro vás: Pořiďte si bazén s vysokým zastřešením a užívejte si pobyt v bazénu či u bazénu, i když venku prší nebo je hodně chladno. Teplá je totiž nejen voda, ale i vzduch pod zastřešením.


Zastřešení šetří váš čas i peněženku

Díky bazénovému zastřešení ušetříte čas, který jste až doposud trávili čištěním bazénu. Do vody nenapadají nečistoty z okolí, nedostane se do něj ani dešťová voda. Spotřeba bazénové chemie rázem klesne a vy tak ušetříte nejen čas, ale i peníze. Příjemným bonusem je i to, že voda se bude pomaleji odpařovat a vy ji tudíž nebudete muset tak často dopouštět. V zimě bude bazén v bezpečí před případným mrazem.

Výběr bazénového zastřešení

Zastreseni bazenu

Při výběru bazénového zastřešení se můžete řídit různými kritérii, a jedním z nich je určitě výška. Pokud patříte mezi ty, kteří preferují pohled na okolní krajinu a zároveň ocení moderní design, může být pro vás ideální volbou nízké zastřešení. Tato kategorie nabízí nejenom estetický zážitek, ale také zachování přírodní atmosféry kolem bazénu.

Pokud vám zase výška není primárním kritériem a soustředíte se spíše na výhodnou cenu, pak je střední zastřešení tím správným řešením pro vás. Získáte tak kompromis mezi cenou a funkcionalitou, která vám zajistí pohodlí při užívání bazénu za dostupnou cenu.

Pro ty, kteří si naopak chtějí v bazénu pohodlně stoupnout a zároveň si užít soukromí, je určeno vysoké zastřešení. Tato kategorie vám poskytne dostatečný prostor a intimitu, abyste si mohli vychutnat plavání a relaxaci bez zvědavých pohledů zvenčí.

Ať už máte jakékoliv specifické potřeby, zastřešení lze navrhnout přímo na míru vašim požadavkům. Navíc máte možnost nadstandardně doplnit zastřešení o elektrický pohon, který zvýší vaši pohodlnost a usnadní manipulaci s celou konstrukcí. Záleží pouze na tom, jaké máte požadavky nebo preference, v dnešní široké nabídce si vybere opravdu každý.

Bezpečnost a ochrana zdraví

Pokud máte malé děti nebo zvířata, zastřešený bazén je pro vás téměř nutností. Konečně budete moci v klidu pracovat či relaxovat, aniž byste se báli, že do bazénu někdo spadne a utopí se. Možná vás překvapí, že zastřešení bazénu vám může posloužit také jako ochrana před sluncem. Stačí, když si pořídíte zastřešení s UV ochranou.
V neposlední řadě nabízí zastřešený bazén i jisté soukromí. Zvědaví sousedé na vás neuvidí (můžete se klidně koupat i bez plavek), vy si navíc budete moci zaplavat v klidu a tichu, aniž byste byli rušeni zvuky z okolí.

Zdroj: ALUPO.cz